Skip to main content

BIDEN SLAVI UVJERLJIVU POBJEDU!

ZAGREB – prošli tjedan je 36 škola diljem Hrvatske sudjelovalo na drugim predsjedničkim izborima u SAD-u “ Mock USA Presidential Election Results 2020”, a čiji je cilj educirati učenike viših razreda osnovnih škola i srednjih škola o izbornom sustavu koji se koristi za odabir predsjednika u SAD-u.

Uvjerljivo je pobijedio Joe Biden. Samo je jedna škola glasala za Trumpa dok je 35 škola glasalo za Bidena (rezultati glasanja su u privitku). Preko 6.600 učenika je sudjelovalo na ovom projektu!

Uskoro ćemo saznati koji će biti stvarni rezultati izbora u SAD-u.

Hrvatsko-američko društvo želi zahvaliti svim partnerskim školama što su bile dio uspješnog projekta unatoč problemima sa COVID-om 19. Svaka škola je predstavljala jednu američku državu. Cijeli postupak je koordinirao učitelj engleskog jezika koji je odabrao izborni odbor koji se sastojao od učenika iz svake škole. Sva djeca koji su sudjelovali na ovaj projekt imaju 20% popusta na online učenje engleskog jezika za srednjoškolce. 

Željeli bi istaknuti II. jezičnu gimnaziju Split (536), srednju školu Ban Josip Jelačić, Zaprešić (476) i Gimnaziju “Fran Galović”, (472) kao tri najveća biračka mjesta.

Mnogi su sudionici poslali vrlo pozitivne povratne informacije o projektu, a sljedeći će se održati 2024. godine.