Skip to main content

Otvorenje izložbe Tradicijska oglavlja - lička kapa i basket hat

Hrvatsko-američko društvo ima čast pozvati vas na otvorenje izložbe TRADICIJSKA OGLAVLJA LIČKA KAPA I BASKET HAT u utorak, 1. listopada 2019. u 19.30 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14.

Izložba se odvija u sklopu 13. „Red Rocks Arts and Crafts Festival“ uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

O projektu:
Hrvatsko-američko društvo je 2006. godine u suradnji s Nacionalnim muzejom Američkih Indijanaca iz Washingtona pokrenulo međunarodni projekt nazvan Red Rocks Arts & Crafts Festival. Cilj je povezati pojedince, udruge i institucije iz Hrvatske i SAD-a koje djeluju na području kulturne baštine i autohtonog stvaralaštva, te predstaviti posebnosti hrvatske izvorne baštine i umjetnosti kao i one sjevernoameričkih domorodaca.
Svake godine se odabire nova tema, postavi se hrvatsko-američka paralela, koji predstavljaju gosti -umjetnici iz Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske putem predavanja, izložbe, koncerta, radionica, filmskih projekcija.

Tema ovogodišnjeg 13. Festivala su tradicionalna pokrivala za glavu, s prikazom povijesnih modela i današnjim primjerima očuvanog umijeća izrade Ličke kape i Kalifornijskog ‘košarastog’ šešira (basket hat).